Kesä on vihdoinkin täällä ja edessä on toivottavasti monta kuumaa ja rentouttavaa päivää rannalla
tai mökillä. Kun aurinko paistaa eniten päivän keskellä voi olla hyvä idea välttää auringossa oleskelemista ja pysyä varjossa. Mikä sitten parempi kuin ottaa viileän raikas drinkki. Vettä täytyy tietysti juoda, mutta maistuva drinkki on tervetullut vaihtelu, ja voi myös antaa tärkeät ravintoaineet, joita vedestä ei saa. Joten tässä saat muutama drinkkiresepti kesän parhaimmille janonsammuttajille.
Mehevä mojito
Mojito on klassinen drinkki, jonka perusmaut sopivat erinomaisesti kuumalle kesäpäivälle. Raikkaan ja terveellisen version mojitosta saat helposti jättämällä rommin pois. Hiukan sokeria sopii limetin kanssa, mutta sen voi myös jättää pois, jos haluaa.
Noin litraan tarvitset:
1 l kivennäisvettä tai vichy-vettä (maustamaton tai sitruuna/lime)
3 limettiä
1 ruukku tuoretta minttua
2 rkl ruokosokeria
Leikkaa limetit paloiksi ja murskaa ne kannun pohjalle sokerin kera. Lisää mintunlehdet ja kaada vesi
sekaan. Tarjoile jäillä.
Hedelmäinen sangria
Sangria on toinen klassinen drinkki, joka sopii erityisen hyvin auringonpaisteessa. Sen teet helposti isossa kannussa, niin että juotavaa riittää isommallekin porukalle. Hedelmäpalat tekevät sangriasta sekä virkistävän juoman, että maistuvan välipalan.
Noin litraan tarvitset:
0,5 l alkoholitonta punaviiniä
0,5 l appelsiini- tai sitruunamehua/limua
Hedelmiä; vaikka appelsiini, omena, päärynä, mansikoita, tai muita haluamasi hedelmiä
1 limetti
Leikkaa hedelmät pieniksi paloiksi ja laita ne kannuun. Lisää sekaan punaviini, mehu/limu ja jääpalat,
ja sekoita.
Virkistävä kombucha-drinkki
Kombucha, eli fermentoitu teejuoma, on terveellinen ja maistuva alkoholiton vaihtoehto esimerkiksi kuohuviinille. Mutta sen voi myös tuunata lisäämällä raikkaita hedelmiä ja yrttejä. Erimakuista kombuchaa saa ostettua melkein joka kaupasta, tai tehtyä itse. Kokeile vaikka raikas ja energinen inkivääri-sitruunadrinkki!
Yhteen drinkkiin tarvitset:
Pullollinen kombucha, maustamatonta tai inkiväärinmakuista
Tuoretta sitruunanmehua, maun mukaan
Pieni pala tuoretta inkivääriä
Murskaa inkivääri ja sitruuna lasin pohjalle, ja lisää komucha.
Drinkin tarjoilet tyylikkäästi persoonallisissa, kaiverretuissa laseissa. Smartphotolta löydät monta eri lasimalleja. Voit myös tehdä isomman satsin karahvissa, ja kaadata laseihin pöydässä.